UKK

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit myös aina laittaa meille viestiä Ota Yhteyttä - kaavakkeen kautta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Minkälaisia maskeja nämä ovat?

Avaa välilehti

Mask Mary auttaa sinua täyttämään uusimmat maskisuositukset tai vain lisäämään henkilökohtaista vetovoimaasi uskomattoman upeilla kangasmaskeilla. Kangasmaskit ovat tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, joten on parempi valita heti hyvin istuva, miellyttävä ja persoonaasi heijastava tuote. Mask Maryn valikoimassa on jotain jokaiselle.

Kasvomaskeja on 3 erilaista:

Malli 1

-   muotoonommeltu kasvomaski

-   kaksikerroksista popliinipuuvillaa (suojateho lähes sama kuin kirurgisella maskilla)

-   kankaiden välissä on tasku, mihin voit lisätä vielä yhden suojaavan kerroksen

-   silmälasisystävällinen

-   säädettävät korvalenkit

-   säädettävä nenämetalli

-   kokoja on kolme: S, M ja L

-   suurin 24.5 x 14.5 cm / 9.6 x 5.7”

Malli 2

-   hyvin hengittävä urheilumalli

-   yksikerroksinen viskoosi elastaani sekoitus

-   erittäin miellyttävä ihoa vasten

-   kokoja on kaksi: M ja L

-   suurin 34 x 12cm / 13.4 x 4.7”

Malli 3

-   kaksikerroksista popliinipuuvillaa

-   kankaiden välissä on tasku, mihin voit lisätä vielä yhden suojaavan kerroksen

-   säädettävät korvalenkit

-   säädettävä nenämetalli

-   kokoja on kaksi: M ja L

-   suurin 24.5 x 11.5 cm / 9.6 x 4.5”

Huolenpito ja käyttö

    maskit tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen

-   voit myös keittää maskeja 1-2 minuutin ajan miedon pesuaineen kanssa

-   tarkemmat pesuohjeet löydät täältä 

-   kangasmaskit eivät ole lääkinnällisiä välineitä, eikä niitä tulee käyttää lääketieteellisissä tilanteissa

-   soveltuvat aikuisten, nuorten ja yli 3-vuotiaiden lasten käyttöön

-   ei saa laittaa alle 3-vuotiaille, tajuttomille, avuttomassa tilassa oleville tai henkilöille, jotka eivät voi poistaa maskia omin voimin

Mistä maskit on valmistettu?

Avaa välilehti

Mask Maryn kasvomaskit on suurelta osin tehty popliinipuuvillasta, jolla on tutkitusta erinomainen suojateho ja hengitettävyys. Puhtaasta puuvillasta ei irtoa mikromuoveja ja se on hyvin kierrätettävissä. Urheilumaski on tehty viskoosista ja elastaanista hyvän hengitettävyyden takaamiseksi. Kultamaskissa on puuvillan lisäksi hieman polyesteriä ja metallia. Lisää materiaalien ominaisuuksista voit lukea täältä. Kaikki Mask Maryn kankaat ovat ympäristöystävällistä OEKO-TEX® STANDARD 100 kangasta, joka takaa, että kankaissa ei ole haitallisia kemikaaleja ja ne ovat ihoystävällisiä.

Maskit, joissa on printti, ovat tehty GOTS - sertifioiduista kankaista, joka takaa niiden olevan ympäristöystävällisiä koko tuotantoprosessin aikana aina viljelystä printtaukseen asti.

Missä maskit valmistetaan?

Avaa välilehti

Mask Maryn tuotteet ovat suunniteltu Suomessa ja ommeltu Virossa. Jokaisessa maskissa näkyy ammattiompelijoiden käsityö.

Missä kankaat printataan?

Avaa välilehti

Maskien kuosit ovat suomalaista suunnittelua. Ne printataan Latviassa EU-sertifikaatilla varustetuilla, ympäristöystävällisillä väreillä. Kaikki kankaisiin, väreihin ja veteen liittyvät hukat on pyritty minimoimaan. Printtaustekniikka on kehitetty niin, ettei siihen tarvita vettä. Käytetty väriaine on kemikaalivapaata ja takaa syvät, hyvin säilyvät värit.

Kuka on suunnitellut maskit?

Avaa välilehti

Kasvomaskien kaavat ja maskeissa nähtävät kuosit ovat suomalaisen taiteilijan Kattackin käsialaa.

Onko olemassa useita kokoja?

Avaa välilehti

Mask Mary tarjoaa sekä kolmea eri maski mallia ja näistä 2-3 eri kokoa.

Täältä löydät koko-oppaamme

Onko teillä säilytyspusseja maskeille?

Avaa välilehti

Maskien säilytyspussit ovat työn alla. Mask Mary haluaa toimia ympäristöystävällisesti ja tuottaa mahdollisimman laadukkaita tuotteita asiakkailleen, joten tuotteen lanseeraukseen voi joskus kulua aikaa.

Onko teillä välikerroksia maskeihin?

Avaa välilehti

Välikerrokset ovat työn alla.

Tilaus ja toimitus

Mitä ennakkotilaus tarkoittaa?

Avaa välilehti

Ennakkotilaus tarkoittaa, että yhteistyökumppanimme Pohjois-Euroopan tehtailla paiskivat parhaillaan töitä ja valmistavat maskeja käsityönä laadusta tinkimättä. Tilauksesi toimitetaan Sinulle mahdollisimman pian. Voit halutessasi tiedustella arvioitua kestoa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Mitä maksutapoja Mask Mary tarjoaa?

Avaa välilehti

Yhteistyössä Stripen ja Klarnan kanssa tarjoamme maksutavoiksi laskun sekä erä-, kortti- ja suoramaksun. Klarnan maksuratkaisu on nimeltään Klarna Checkout. Lue lisää >>

Miksi en saanut tilausvahvistusta sähköpostiini?

Avaa välilehti

Tarkista roskapostikansiosi, sillä vahvistusviesti on saattanut erehdyksessä päätyä roskapostien joukkoon.

Tilausvahvistus lähetetään yleensä saman tien, mutta toisinaan viestin lähettäminen voi viivästyä. Mikäli et ole saanut vahvistusta 24 tunnin kuluessa, otathan yhteyttä meihin, niin tarkistamme, onko tilauksesi kunnossa.

Millainen on tuotteiden toimitusaika?

Avaa välilehti

Mask Mary pyrkii toimittamaan tilauksen niin pian kuin mahdollista. Yleensä kaikkia tuotteitamme löytyy valmiin varastosta ja silloin ne toimitetaan normaalisti 4-5 arkipäivän kuluessa kotimaahan. Pidätämme oikeuden hieman pidempiin toimitusaikoihin suosittujen kampanjoiden yhteydessä. Ennalta ilmoitettuihin toimitusaikoihin voi tulla muutoksia. 

Miten voin seurata lähetystäni?

Avaa välilehti

Mikäli tilauksesi on toimitettu sinulle pakettina, saat meiltä seurantatunnuksen, jonka avulla seurata toimitustasi osoitteessa www.posti.fi. Muutoin pakettisi tulee sinulle normaalin kirjepostin mukana. Tarvittaessa olethan yhteydessä asiakaspalvelumme supersankareihin toimituksen seuraamiseksi. 

Mikseivät maskini saapuneet samaan aikaan?

Avaa välilehti

Suuren kysynnän vuoksi, jotkut tuotteet saattavat olla tilapäisesti loppuunmyytyjä. Eri maskien toimitusajat riippuvat kankaiden saatavuudesta, kankaiden printtauksesta, kirjailusta, ompelutyöstä ja kuljetuksesta. Joidenkin maskien valmistamiseen kuuluu useampi työvaihe ja niiden valmistus on pitkäkestoisempaa. Mask Mary haluaa tarjota asiakkailleen riittävää suojaa mahdollisimman nopeasti, tämä voi joskus tarkoittaa tilauksen jakamista useampaan lähetykseen. Jokainen maski on hygieniasyistä pakattava omii pakkauksiinsa. Tämä myös mahdollistaa vain yksittäisten tuotteen palautuksen koko tilauksen palautuksen sijaan. Muistathan, että maskit tulee palauttaa alkuperäisessä pakkauksessa ehjällä tarrasinetillä varustettuina.

Mistä tuotteet lähetetään?

Avaa välilehti

Tuotteet pakataan Viron tehtaalla yksittäispakkauksiin ja lähetetään Suomeen Mask Maryn toimistolle, jossa ne pakataan ryhmätilauksenne mukaisesti yhteispakkaukseen ja lähetetään teille.

Miten tuotteet pakataan?

Avaa välilehti

Jokainen maski kuumennetaan ja pakataan hygienisesti kierrätetystä paperista valmistettuun yksittäispakkaukseen. Pakkaus suljetaan tarrasinetillä, jossa ilmenee tuote ja tuotteen koko. Koronavirus ei selviä paperilla 30 minuuttia pidempään, joten se on hygieenisyyden kannalta paras vaihtoehto. Materiaaleista lisää löydät täältä.

Yksittäispakatut kasvomaskit pakataan suurempaan laivamatkan kestävään pakettiin. Paketti puretaan Suomessa ja yksittäispakatut maskit sijoitetaan hygienisesti kierrätetystä paperista valmistettuihin lähetyskuoriin ja lähetetään niiden uusille onnellisille omistajille.

Kaikki Mask Maryn käyttämät pakkausmateriaalit ovat kierrätetteviä.

Mitä tilauksen postitus maksaa?

Avaa välilehti

Kotimaassa lähetettynä postikulut ovat 3,90€.

Ulkomaille lähetettynä postikulut ovat 5,90€.

Yli 80€ tilaukset ilman postikuluja.

Miten tuotteet toimitetaan?

Avaa välilehti

Tuotteet toimitetaan Postin mukana. Mikäli tilauksesi mahtuu postilaatikkoon menevään kuoreen, on se aina ensisijainen vaihtoehto. Muuten tilauksesi on noudettavissa Postin valitsemasta toimipisteestä tai lokerosta lähellä Sinua. 

Voinko ostaa ja lähettää lahjan Mask Maryn kautta?

Avaa välilehti

Ehdottomasti! Kaikki Mask Maryn kasvomaskit sopivat hyvin lahjaksi tuttavalle, läheiselle, ystävälle tai perheenjäsenelle. Ne on helppo lähettää suoraan saajalle vaikka toiselle puolelle maailmaa. Jos et ole aivan varma lahjan saajan mieltymyksistä, voit myös ostaa ja lähettää kauttamme lahjakortin.

Lahjakortit löydät täältä. 

Tarjoatteko lahjapakkauksia?

Avaa välilehti

Tämä on tulossa. Haluamme tehdä kaiken mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja hygienisesti. Joskus tämä yhdistelmä vaatii enemmän aikaa järjestyäkseen.

Lähettäisin Mask Maryn tuotteen lahjaksi. Meneekö lasku silloin pakkauksen mukana lahjansaajalle?

Avaa välilehti

Mask Maryn tuotteet maksetaan oston yhteydessä nettisivuilla, jolloin saat kuitin maksutapahtuman yhteydessä. Maskien yksittäispakkauksiin tai lähetyskuoreen ei merkitä hintoja.

Ostin lahjan Mask Maryn kautta ja se on myöhässä?

Avaa välilehti

Juhlakaudella kauppamme voi olla ruuhkautunut. Mutta voit lähettää lahjansaajalle jonkun seuraavista viesteistä:

”Lahjasi on matkalla. Se päätti ottaa pari ylimääräistä kierrosta lähetin avoautolla.”

”Lahjasi on jätetty Gabriella yksisarvisen toimitettavaksi. Se saapuu muutaman päivän kuluttua taikapölyvanan saattamana.”

”Lupaan, että saat muutakin kuin tämän korulauseen. Se ei vaan ole täällä ihan vielä.”’

”Lahjasi ei ole täällä vielä. Harmi juttu. Mutta toisaalta, silloin saamme toisen syyn juhlia uudelleen!”

Tarjoatteko digitaalisia lahjakortteja?

Avaa välilehti

Toki! Lahjakortin voit ostaa haluamallasi summalla. 

Lahjakortit löydät täältä. 

Voiko lahjakortin palauttaa?

Avaa välilehti

Lahjakortin voi palauttaa 14 päivän ajan ostoksesta. Olethan yhteydessä meihin mahdollisimman pian yhteydenottolomakkeen kautta. 

Vaihto ja palautus

Mitä teen, jos maskini on väärän kokoinen?

Avaa välilehti

Oh no! Mikäli sinulle toimitetaan vioittuneita tai väärin pakattuja tuotteita, vääriä kokoja tai vääriä tuotteita, otathan yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeen kautta. Teemme kaikkemme korjataksemme virheemme. Saat halutessasi joko uudet tuotteet tai rahasi takaisin.

Tärkeää: Muistathan mainita tilausnumerosi.

Mikäli puolestaan olet tilannut väärän kokoisen maskin, kokeile auttaisiko korvalenkkien pituuden säätäminen. Jos ei, niin suosittelemme maskin antamista lahjaksi ystävällesi! One (wo)man's trash is another (wo)man's treasure!

Mitä teen, jos kadun ostostani?

Avaa välilehti

Me Mask Maryllä toivomme, että olet tyytyväinen tilaamisi tuotteisiin. Kasvomaskeja koskee kuluttajansuojan takaama 14 päivän palautusoikeus siitä hetkestä, kun olet vastaanottanut tuotteen, mikäli kasvomaski on alkuperäisessä paperipakkauksessaan ja tarrasinetti koskematon. Maskit ovat hygieniatuotteita, joten niitä ei voi palauttaa kokeilemisen jälkeen. Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, olethan pikaisesti yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta palautusohjeiden saamiseksi. Älä lähetä tuotetta takaisin Mask Marylle, ennen ohjeiden saamista.  

Palautusoikeus ei koske erikseen sovittuja kimppatilauksia, jotka on valmistettu ja toimitettu ostajan toiveiden pohjalta.   

Kuinka teen tuotereklamaation?

Avaa välilehti

Mask Mary vakuuttaa, että jokainen tuote on tutkittu tarkasti ja hygieeniastandardeja noudattaen, ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Jos tuote siitä huolimatta on mielestäsi vaurioitunut tai virheellinen, olethan yhteydessä Maryn asiakaspalveluun mahdollisimman pian yhteydenottolomakkeen kautta.

Kuinka saan rahani takaisin?

Avaa välilehti

Maksun palauttaminen tapahtuu 14 päivän sisällä siitä, kun Mask Mary on vastaanottanut palautuksen ja todennut, että sinulla on ollut oikeus reklamaatioon tai ostoksen katumiseen. Mask Mary ei vastaa ilman palautusohjeiden saamista takaisin lähetettävistä tuotteista. 

Kasvomaskin käyttö ja pesu

Milloin minun tulisi pitää kasvomaskia?

Avaa välilehti

-   15-vuotiaiden tai vanhempien nuorten tulisi käyttää kasvomaskia koulussa ja julkisissa tiloissa

-   Ryhmätilaisuuksissa

-   Joukkoliikennevälineissä ja taksissa

-   Jos olet matkalla näytteenottoon ja odottaessasi tulosten valmistumista, jos on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella

-   Palatessasi riskialueilta Suomeen ja on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

-   Asioidessasi kaupassa, ostoskeskuksessa, pankissa, kirjastossa tai muissa julkisissa tiloissa

-   Liikunnan tai urheiluun käytettävissä tiloissa

-   Kirjoissa tai muissa uskonnollisissa tiloissa

-   Konserteissa, teattereissa, museoissa, taidenäyttelyissä ja elokuvateattereissa

-   Huvipuistossa, festivaaleilla ja markkinoilla

-   Kongresseissa, messukeskuksissa ja koulutustiloissa

-   Häissä ja juhlissa

-   Saattaessasi lastasi päiväkotiin tai kouluun

-   Saattaessasi läheistäsi sairaalaan, sairaalan odotustilassa, osastolla muiden ihmisten lähellä

-   Rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävissä tiloissa

Miten kasvomaskia pidetään?

Avaa välilehti

1) Pese kätesi saippualla ennen kasvomaskin asettamista.

2) Aseta kasvomaski korvalenkeistä pitäen kasvoillesi. Vältä maskin koskemista.

3) Kun et tarvitse enää maskia, poista maski yhdestä korvalenkistä vetäen ja laita se suljettavaan kangaspussiin. (muovipussit eivät ole tässä tilanteessa hyvä vaihtoehto [linkki terveysohjeisiin])

4) Pese jälleen kätesi saippualla.

Voiko maskia säätää?

Avaa välilehti

Tottkai voi! Hyvä istuvuus on yksi kasvomaskin suojatehon elementeistä. Maskin korvalenkit on kiinnitetty löyhästi, jolloin voit leikata ompeleen pois ja solmia lenkit sille kireydelle, joka sopii sinulle parhaiten. Solmun voit pyörittää sivusauman alle piiloon. Näin se ei paina korvasi takana epämiellyttävästi.

Miten pesen maskin ja kuinka usein?

Avaa välilehti

Pesuohjeemme löydät täältä. 

Varoitukset ja vastuuvapautukset

Antavatko kasvomaskit 100% suojan?

Avaa välilehti

Kangaskasvomaskeja ei ole tehty ehkäisemään hoitamaan, diagnosoimaan tai parantamaan mitään sairautta tai tilaa, mukaan lukien koronavirusta. Ne eivät ole steriilejä tai lääkinnällisiä välineitä eikä niitä ole tarkoitettu lääketieteellisiin toimenpiteisiin tai tilanteisiin.

 

Maskeja ei ole tarkoitettu alle 3-vuotiaille lapsille. Tämän ikäisen lapsen hengityskapasiteetti hupenee nopeasti eikä sitä tule altistaa ylimääräiselle rasitukselle. Aikuisen tulee valvoa alle 13-vuotiaiden lasten maskin käyttöä.

 

Kasvomaskia ei tule laittaa tajuttomille, avuttomassa tilassa oleville tai henkilöille, jotka eivät voi poistaa maskia omin voimin.

 

Mask Mary ei ota vastuuta jälleenmyyjien kommenteista tai väitteistä.

Ryhmätilaukset

Voinko ostaa maskeja bulkkina?

Avaa välilehti

Ehdottomasti. Mikäli olet tilaamassa 50 maskia tai enemmän, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme katariina@maskmary.fi. Tällöin voit samalla sopia mahdollisista alennuksista.

Missä ryhmätilaukseni on?

Avaa välilehti

Ryhmätilaus lähetetään vasta, kun Mask Mary on saanut yhteystilauslomakkeen ja maksun. Tilauksen prosessointiin ja postitukseen kuluu yleensä 14 vrk.

Terveysinfoa ja muuta

Kuinka suojaudun koronavirukselta?

Avaa välilehti

Täältä voit lukea keinoista, joiden avulla pidennät koronaviruksen saamisen riskiä. 

Sivuilla on runsaasti taulukoita koronaviruksesta, mistä ne ovat peräisin?

Avaa välilehti

Kankaisiin liittyvä taulukko perustuu seuraavaan tutkimukseen:

Zangmeister CD, Radney JG, Vicenzi EP, Weaver JL. Filtration Efficiencies of Nanoscale Aerosol by Cloth Mask Materials Used to Slow the Spread of SARS-CoV-2 [published online ahead of print, 2020 Jul 7]. ACS Nano. 2020;acsnano.0c05025. doi:10.1021/acsnano.0c05025

Koronaviruksen selviämisestä eri pinnoilla kuvaava taulukko perustuu alla olevaan tutkimukseen:

Aboubakr HA, Sharafeldin TA, Goyal SM. Stability of SARS-CoV-2 and other coronaviruses in the environment and on common touch surfaces and the influence of climatic conditions: A review [published online ahead of print, 2020 Jun 30]. Transbound Emerg Dis. 2020;10.1111/tbed.13707. doi:10.1111/tbed.13707

Koronaviruksen lämmönkestosta kertova taulukko perustuu seuraavaan tutkimukseen:

Chin, A. W. H. , Chu, J. T. S. , Perera, M. R. A. , Hui, K. P. Y. , Yen, H.‐L. , Chan, M. C. W. , … Poon, L. L. M. (2020). Stability of SARS‐CoV‐2 in different environmental conditions. The Lancet Microbe, 10.1016/S2666-5247(20)30003-3

Sulje

Mary MAIL

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10% alennusta ensimmäisestä tilauksestasi. 

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Hae

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Osta nyt
x

x